11. DANI PASIVNE KUĆE u Hrvatskoj

DRUGA OBAVIJEST

 

Zagreb, 9.-11.11.2018.

 

Sveučilište u Zagrebu,  Arhitektonski fakultet

Fra. A. Kačića Miošića 26, Zagreb

www.kpk.hr   www.arhitekt.hr   info@kpk.hr   miscevic@arhitekt.hr     

 

 

Obavještavamo Vas o pojedinim tematskim područjima u dnevnim programima trodnevnog međunarodnog skupa s izložbom i stručnim obilascima koji će se održati pod visokim pokroviteljstvima ministarstava i drugih institucija.

 

Desetu godinu zaredom demo govoriti o najnaprednijoj energetski visoko učinkovitoj arhitekturi i gradnji energetskog standarda pasivne kuće, odnosno energetskog razreda A+ novogradnje i dubinske energetske obnove "faktor 10".

 

Petak, 9. 11. 2018. od 13.00 do 19.00

Otvorenje u Velikoj vijećnici AGG fakulteta, pozdravni govori i uvodna predavanja; Pasivna kuća, regulativa i najbolja praksa u RH i EU, Energetska obnova u RH i Gradu Zagrebu, Novi materijali i sustavi, prezentacije izlagača, izložba, projekcije, radionice ...

 

Subota, 10. 11. od 10.00 do 18.00

Projekti i ostvarenja - iskustva, inovacije, novi materijali, građevinski i instalacijski sustavi, izložba, projekcije, radionice ...

 

Nedjelja, 11. 11. od 10.00 do 18.00

Dubinska energetska obnova - „faktor 10“, Instalacijski sustavi, certificiranje, novi materijali i sustavi, izložba, projekcije, stručni obilasci, radionice, prikaz programa rada Konzorcija PKHR, najave skupova i zatvaranje 11. dana.

 

11. dani pasivne kude u Hrvatskoj su ishodište spoznaja stručno utemeljenih i najboljom praksom ostvarenih novih i obnovljenih kuda i zgrada u Hrvatskoj i inozemstvu, u skladu s definicijama novih tipova pasivnijeh kuća (klasik, plus i premium), njihovoj certifikaciji i odnosu prema definiciji energetski gotovo nulte gradnje (nZEB), odnosno zgrada gotovo nulte energije (ZG0E).

 

Prikazat će se funkcionalno različiti projekti i ostvarenja, promovirati će se novi građevinski materijali i sustavi, instalacijski sustavi i oprema visoke energetske učinkovitosti. Trajne su i teme zakonskog okvira RH i EU, modeli investiranja uključujući zelenu javnu nabavu, poticaje i potpore. Izvorna iskustva planiranja, projektiranja i ostvarenja u Hrvatskoj po treći put on-line prikazujemo i komentiramo iz regionalnih centara. Pozivamo stručnjake, nastavnike, studente i učenike, projektante, izvoditelje, proizvođače, izlagače, investitore, banke, predstavnike gradova, županija, lokalne uprave, fondova, udruge i institucije te sve zainteresirane građane na aktivno sudjelovanje, kako bi i 11. dani postigli visoku razinu razmjene i stjecanja novih znanja uz kolegijalno druženje.

 

S poštovanjem,

 

 

 

Za Organizacijski odbor

 

Red.prof.art. Ljubomir Miščević, dipl.ing.arh.

Voditelj Konzorcija pasivna kuća Hrvatska

 

 

Očekujemo Vaše pismo s kontaktima kao ranu prijavu.

Odgovorit ćemo Vam s potrebnim detaljima.

 

PRIJAVNICA ZA SUDJELOVANJE

 

Info/ kontakti:

info@kpk.hr

miscevic@arhitekt.hr

www.kpk.hr

www.arhitekt.hr

 

tel/ fax: 01 4639 394, 4639 222

 

2 - 10<>

 

 

 

 

 

© Konzorcij pasivna kuća Hrvatska | 2019.